• aeiforoteliko1
  • pilotikoteliko1
  • ekdilositeliko1
  • hydrobot
  • 3on3slide
  • rompotiki

Με την ιστοσελίδα αυτή, ανοίγουμε ένα παράθυρο διαλόγου ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της σχολικής μας κοινότητας. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε τόσο για να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάσουν τις εργασίες και τις δραστηριότητές τους, όσο και για να παρέχει στον κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφόρηση για το Σχολείο μας.

Αειφόρο - Ομάδες δράσης

Εξοικονόμησης ενέργειας και νερού

Γνωριμία & ενημέρωση με τους βασικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό την αποφυγή της σπατάλης και όχι τη στέρηση. Ενημέρωση σχετικά με τα φυσικά/οικονομικά φαινόμενα που καθιστούν την εξοικονόμηση ενέργειας αναγκαία.

Ανακύκλωσης υλικών και μείωσης αποβλήτων

Γνωριμία & ενημέρωση με τους βασικούς άξονες και τρόπους ανακύκλωσης. Ένταξη της ιδέας της ανακύκλωσης στη σχολική καθημερινότητα

Κήπου

Αισθητική παρέμβαση στους ήδη υπάρχοντες χώρους, και προσπάθεια επέκτασης τους. Στόχος είναι να λειτουργήσει ο σχολικός χώρος ως μικρογραφία της εφαρμογής της αειφορίας στο ευρύτερο περιβάλλον.

Αισθητικής αναβάθμισης

Καλλιέργεια της αισθητικής της σχολικής κοινότητας & του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου με στόχο την ανάδειξη της αειφορίας ως κεντρική ιδέα.

Κοινωνικής ευθύνης

Ανάπτυξη συνεκτικών δεσμών σχολείου-τοπικής κοινωνίας

Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Ενεργού πολίτη - Δημοκρατικών διαδικασιών

Ενίσχυση & ανάδειξη της δημοκρατικότητας στα πλαίσια της αειφορίας

Τύπου και ενημέρωσης - Φωτογραφικού αρχείου

Καταγραφή και ανάδειξη των δράσεων της σχολικής κοινότητας. Επικοινωνία με άλλες σχολικές κοινότητες με γνώμονα την ανταλλαγή απόψεων & εμπειριών.

Δημιουργικής απασχόλησης

Ενίσχυση της ομαδικότητας και η ενασχόληση με τη λογοτεχνία με μια διαφορετική οπτική

Σχολικό έτος 2013 - 2014

Εκτύπωση

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Ομάδα τύπου και ενημέρωσης

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου, τα 6-ωρα για κάθε τμήμα είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Α2, Α3, Α4, Γ3

ΤΡΙΤΗ: Α1, Α2, Β1, Γ3

ΤΕΤΑΡΤΗ: Α1, Α4, Γ1, Γ4

ΠΕΜΠΤΗ: Α3, Β4, Γ2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Β2, Β3, Γ4

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 22-01-2015

Εκτύπωση

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Ομάδα τύπου και ενημέρωσης

3-4/10/2014 Πανελλήνιοι αγώνες Ποδηλασίας

Κυριακόπουλος Νικόλαος Α2  22ος στους 80 συμμετέχοντες

Λιλής Σπύρος  Β2

Λιλή Ασημίνα  Β2

Ντελόπουλος Ηλίας Β3

Φαρφαράς Βασίλειος Β4

 

22-23/11/2014 Ενωσιακό τουρνουά Πελοποννήσου-Τένις στην Καλαμάτα

Γρηγορίου Αναστάσιος Β1  2η θέση

Εκτύπωση

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Ομάδα τύπου και ενημέρωσης

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας! Η ημέρα της επίδοσης βαθμολογίας 1ου τριμήνου, και  οι αρχαιρεσίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μετατράπηκαν σε μια διαφορετική εκδήλωση, αφού συμπίπτουν με τις παραμονές της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μας είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο σε ιδέες χριστουγεννιάτικο bazaar , ενώ το συγκρότημα του σχολείου μας διασκέδασε όλους τους παραβρισκόμενους. Η συνεργασία των μικρών  μουσικών του σχολείου μας, με τους καθηγητές μας, Παύλο Κατσούλα (βιολοντσέλο) και Χριστίνα Τσιλιμίγκρα (μουσική επιμέλεια) απέφερε ένα καταπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα. 

Η ομάδα τύπου

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση

Εκτύπωση

Τα άχρηστα για εμάς, απαραίτητα για κάποιους άλλους

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Ομάδα κοινωνικής ευθύνης

Το σχολείο μας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη, συλλέγει ρούχα και παιχνίδια, για να τα προσφέρει στα παιδικά χωριά SOS. Με την πράξη μας αυτή συνεισφέρουμε στο «χαμόγελο»  των παιδιών,  γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να χαμογελούν.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές του σχολείου μας, ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας. Πέρα από τη βοήθεια που προσφέρουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι ίδιοι για την αλληλεγγύη και κατά πόσο είναι σημαντική στη ζωή μας.

Δύο μεγάλα κουτιά τοποθετήθηκαν σε κάθε τάξη και καθημερινά γεμίζουν με ρούχα και παιχνίδια από τους μαθητές. Λίγα άχρωμα και αδιάφορα κουτιά, μπορούν να δώσουν χαρά σε εκατοντάδες παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Τελικά 22 κιβώτια γέμισαν και στάλθηκαν στα Παιδικά χωριά SOS με την ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Τρίπολης, το οποίο και ευχαριστούμε.

Υπεύθυνοι καθηγητές της εθελοντικής αυτής πράξης είναι: ο κ. Καβουρίνος, η κ. Δελή, η κ. Κουπαρίτσα, η κ. Κυριαζοπούλου και η κ. Σεφέρου.

Ακολουθούν φωτογραφίες

Εκτύπωση

Τα Χριστούγεννα ήρθαν στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Ομάδα τύπου και ενημέρωσης

 Τα Χριστούγεννα ήρθαν στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης,αφού μαθητές και καθηγητές στολίσαμε και φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Πιστοί στην ιδέα της αειφορίας, συγκεντρώσαμε χαρτόκουτα διαφόρων μεγεθών, και αφού τα βάψαμε σε αποχρώσεις του πράσινου, τα «χτίσαμε» δημιουργώντας ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εμείς οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι καθηγήτριές μας λοιπόν, την Κυριακή 24/112013 στις 11:00 το πρωί, αψηφώντας τον κακό καιρό συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο και με πολύ κέφι φτιάξαμε το δέντρο μας. Την Τρίτη στις 26/11/2013 ο πρόεδρος του 15/μελούς μαζί με μαθητές που συνέβαλαν στο στολισμό άναψαν τα φωτάκια κι έτσι επίσημα πια μπήκαμε στην εορταστική περίοδο.

                                                                              Η ομάδα τύπου και ενημέρωσης