• aeiforoteliko1
 • pilotikoteliko1
 • ekdilositeliko1
 • hydrobot
 • 3on3slide
 • rompotiki

Με την ιστοσελίδα αυτή, ανοίγουμε ένα παράθυρο διαλόγου ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της σχολικής μας κοινότητας. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε τόσο για να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάσουν τις εργασίες και τις δραστηριότητές τους, όσο και για να παρέχει στον κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφόρηση για το Σχολείο μας.

Επισκέψεις-εκδρομές

Εκτύπωση

Επίσκεψη μαθητών στη ΒΙΠΕ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Επισκέψεις-εκδρομές

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας , οι μαθητές της Β τάξης του Σχολείου μας, την Πέμπτη 14-3-2019, επισκέφτηκαν στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης τις επιχειρήσεις¨ ΛΑΡΣΙΝΟΣ. Α Ε¨ και ¨ΣΥΡΙΟΣ ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ¨. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τον τρόπο παραγωγής του σκυροδέματος και τη διαδικασία κατασκευής θερμαντικών ειδών. Ευχαριστούμε θερμά τις παραπάνω επιχειρήσεις για τη λεπτομερή ξενάγηση και την εξαιρετική φιλοξενία στους υπερσύγχρονους χώρους των εγκαταστάσεών τους.

Εκτύπωση

3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Επισκέψεις-εκδρομές

 

Στο πλαίσο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο από τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης από την Πέμπτη 27-4-2017 έως και το Σάββατο 29-4-2017. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εργοστάσιο-Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας, το Λαογραφικό Μουσείο και τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Πόλης του Βόλου. Παράλληλα έγινε υποδοχή από την ομάδα Αργοναυτών στο Δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε σχετική ενημέρωση, καθώς και  επίσκεψη στο αντίγραφο του πλοίου "Αργώ" στο λιμάνι του Βόλου. Τέλος, έγινε επίσκεψη στο βουνό του Πηλίου και των παραδοσιακών οικισμών της Μακρυνίτσας και της Πορταριάς.

 

Εκτύπωση

Διήμερη διδακτική επίσκεψη Β τάξης στη Μονεμβασιά

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Επισκέψεις-εκδρομές

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Η καθημερινή ζωή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες στα κάστρα» και «Κάστρων περιδιάβασις: τα κάστρα της Πελοποννήσου» πραγματοποίησαν 2/ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβασιά, στις 7 και 8 Μαρτίου 2017, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Μολάων «Διαβαίνοντας στα καλντερίμια μιας καστροπολιτείας από το χθες στο σήμερα».

Σκοπός του προγράμματος ήταν μέσω της διεπιστημονικής και διαθεματικής προσέγγισης του χώρου, οι μαθητές να καλλιεργήσουν αξίες, στάσεις και συμπεριφορές για ένα ανθρωπογενές περιβάλλον, όπως αυτό του κάστρου της Μονεμβασιάς, εστιάζοντας στη θετική παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση.

Η περιήγηση στο χώρο της Κάτω Πόλης και της Πάνω Πόλης από τις υπεύθυνες του ΚΠΕ Μολάων,  η μελέτη της οργάνωσης της πόλης, των δομικών υλικών, της διαχείρισης του νερού ( σύστημα ύδρευσης, αποχέτευσης, χαμάμ) και τις χλωρίδας του βράχου μας «ταξίδεψαν» σε άλλες εποχές και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε ότι οι θετικές παρεμβάσεις του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον μπορούν να διατηρήσουν έναν αρχαιολογικό χώρο «ζωντανό» μέχρι σήμερα.

 

 

Εκτύπωση

Έκθεση- Απολογισμός εκδρομής 7-8/3/17 Μονεμβασιά

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Επισκέψεις-εκδρομές

 Έκθεση- Απολογισμός εκδρομής

Σας ενημερώνουμε ότι η 2/ημερη διδακτική επίσκεψη της Β τάξης του σχολείου     μας από 7 έως 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.

 Συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης (σύνολο 38), που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Η καθημερινή ζωή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες στα κάστρα» και «Κάστρων περιδιάβασις: τα κάστρα της Πελοποννήσου» πραγματοποίησαν 2/μερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβασιά, στις 7 και 8 Μαρτίου 2017 για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Μολάων «Διαβαίνοντας στα καλντερίμια μιας καστροπολιτείας από το χθες στο σήμερα».Σκοπός του προγράμματος ήταν μέσω της διεπιστημονικής και διαθεματικής προσέγγισης του χώρου, οι μαθητές να καλλιεργήσουν αξίες, στάσεις και συμπεριφορές για ένα ανθρωπογενές περιβάλλον, όπως αυτό του κάστρου της Μονεμβασιάς, εστιάζοντας στη θετική παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση. Το πρόγραμμα ήταν ως εξής:

                                       

1η ημέρα

 • Υποδοχή μαθητών - Ενημέρωση για τον ρόλο του ΚΠΕ.
 • Σύντομη συζήτηση για τον ρόλο της καστροπολιτείας της Μονεμβάσιας με επισήμανση στις θετικές παρεμβάσεις του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον και στη διατήρηση ενός αρχαιολογικού χώρου «ζωντανού» έως σήμερα.
 • Παρουσίαση χώρου σε μακέτα.
 • Χωρισμός σε ομάδες και διανομή υλικού.
 • Αναχώρηση για το χώρο του Κάστρου.
 • Περιήγηση στο χώρο της Κάτω Πόλης. Μελέτη της οργάνωσης της πόλης, των δομικών υλικών, τη διαχείριση του νερού ( σύστημα ύδρευσης, αποχέτευσης, χαμάμ)

2η ημέρα

 • Επίσκεψη στην Πάνω Πόλη. (Μελέτη δεξαμενών, χλωρίδας του βράχου).
 • Συγκέντρωση όλων των ομάδων και παρουσίαση των συμπερασμάτων και των έργων τους.
 • Αξιολόγηση.

Οι στόχοι της διδακτικής επίσκεψης επιτεύχθηκαν και οι μαθητές/τριες συγκέντρωσαν πλούσιο υλικό για τη συνέχιση των εργασιών τους. Το πρόγραμμα τηρήθηκε όπως είχε οριστεί από την αρχή και δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα που να επιβάλει την αλλαγή του.

 

«Φύλλο αξιολόγησης τουριστικού γραφείου»

 

Την πραγματοποίηση της διήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Μονεμβασιά, της       Β΄  τάξης του σχολείου μας από 7 έως 8 Μαρτίου 2017 ανέλαβε το τουριστικό γραφείο της κ. Κ. Καπόγιαννη.

 

          Οι υπηρεσίες του ανωτέρω πρακτορείου ήταν εξαιρετικές, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση και  στην τήρηση των συμφωνηθέντων.