ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Στις 24/11/2022 δεκαοκτώ μαθητές των τμημάτων Γ2 και Γ3 επισκέφτηκαν μαζί με τις καθηγήτριές τους, κ. Κωστάκη Αγγελική και κ. Χαντζάρα Αποστολία, το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης και συμμετείχαν, στο πλαίσιο της δράσης “Diversity up” της Πράξης “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”, σε εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του μαθητικού πληθυσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Δικαιούχος της Πράξης είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε. Σ. Α. με Α.).

Τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο ατόμων με αναπηρία, συναισθάνθηκαν τα προβλήματά τους, έμαθαν τρόπους να προσφέρουν χείρα βοηθείας σε αυτά και κατάλαβαν ότι όλα μαζί οφείλουν να διεκδικούν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΙΣΟΤΗΤΑ για κάθε άνθρωπο. Στην πορεία οι μαθητές θα λάβουν μέρος στον 1ο ΠΑΝ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ μαθητικό διαγωνισμό για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των γραφείων Ε.Σ.Α.μεΑ. Πελοποννήσου και Αθηνών για την υπέροχη και ευγενική εμπειρία που μας προσέφεραν και τη βοήθειά τους να ανοίξουμε μαζί ένα παράθυρο για έναν καλύτερο κόσμο.

admin
https://3gym-tripol.ark.sch.gr